Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun

de Corinuta in Porc, 9 Oct 2017 | 37809 vizualizari

 

Nu cred ca mai are nevoie de nici o introducere, cine a gustat odata isi mai doreste sa manance. Plus ca mancarea facute la foc iute si in cantitati mari intotdeauna iese mai buna decat cea de pe aragaz ;)
Pentru acest Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de porc, carnati, cartofi, ceapa, ardei, morcovi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun 
  • 3 kg carne de porc
  • 2 kg carnati afumati
  • 3 kg cartofi
  • 1,5 kg ceapa
  • 1,5 kg ardei rosii
  • 500 g morcovi
  • 1 l ulei
  • 1 l sos rosii
  • 2-3 linguri pasta de ardei iute
  • 4-5 foi de dafin
  • 3 crengute cimbru
  • frunze de telina si patrunjel verde
  • sare, piper macinat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun:

Cum se prepara Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun 

Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate). 

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins.

Se taie morcovii cuburi mari si se adauga langa ceapa.

Ardeii se toaca si ei, dar nu cubulete, ci felii mai grosute si se adauga la calit.

Carnea taiata cuburi se adauga in ceaun si se amesteca cat mai des sa nu se prinda de ceaun. Tot acum adaugam foile de dafin si crengutele de cimbru.

Cand carnea si-a schimbat culoarea, se adauga pasta de ardei iute, boiaua si pasta de rosii. 

Se pune si apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.

Cand carnea este aproape fiarta, se adauga carnatii taiati felii si cartofii taiati cuburi. 

Se mai lasa la fiert 15 minute, apoi adaugam verdeata tocata. 

Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Incearca si reteta de Gulas unguresc, foarte gusos sau varianta de Gulas vienez

Iti recomandam si reteta de Gulas de legume, perfect pentru zilele de post.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat