Gogonele murate

de mimmi in Muraturi, 27 Aug 2010 | 61243 vizualizari

COMENTARII (6)

Corinuta 1

27.08.2010, 19:19

Sunt tare bune iarna!

nadina73 1

29.08.2010, 03:15

ce imi plac mie gogonelele5furcu

mimmi 1

31.08.2010, 22:56

sunt foarte buna iarna intr-adevar

gogonica 1

11.11.2010, 22:07

Salutare am si eu din pacate urmatoarea problema:
Am pus gogonele(verzi) in saramura la murat. Am fiert apa cu sare si am turnat in borcane.
Reteta folosita:
-borcane de 3 L
-1 lingura de sare grunjoasa cu iod la 1 litru apa.
-hrean
-piper
-1 ardei (iute)
-foi de dafin
-ceapa
-usturoi
-marar
-cimbru

Gogonelele, care nu plutesc in borcane, au stat inchise cu capac la "cald" (camera neincalzita) 4 saptamani (lipsa camara).
Din pacate desi au ramas tari si miros f. bine, la toate borcanele gogonelele au facut sub coaja niste puncte albe
dupa 1-2 saptamani de cand le-am pus. Punctele albe se pot taia cu cutitul si totul e ok (nu sunt superficial pe exterior, nu se duce la spalare).
Compozitia acestor "puncte albe" este un lichid alb. Sa fie mucegai? In rest gogonica are gust f. bun.
Care insa sa fie explicatia pt. a nu pati in viitor la fel? Sarea cu iod? Mararul verde?
Multumesc.

suzeta 1

03.10.2011, 12:10

e posibil sa fie sarea cu iod,eu nu pun nuciodata sare iodata la muraturi,in general.Exista pe piata sare neiodata,la pungi de 3 kg,randul viitor poate pui cu sare neiodata,succes !!!

babi5 1

31.08.2013, 08:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pepene murat