Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pui cu ciuperci brune si sos de rosii
Postat de: oanapl in PuiCarnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se...Citeste continuarea
Desert turta dulce cu ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....Citeste continuarea
Lup de mare/ Biban gatit in papiota
Postat de: ctlina in PesteCurățați ceapa și tăiați-o lamele. Spălați roșiile și dovlecel și tăiați-le felii. Am lăsat pielea de dovlecel pentru că era bio. Tăiați și lămâia felii....Citeste continuarea
Desert panna cotta cu mere
Postat de: ctlina in DulciuriCuratati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le la prajit in untul incalzit. Presarati deasupra 3 lingurite de indulcitor si scortisoara. Amestecati si colorati-le in jur de 8 minute....Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata,...
Postat de: ctlina in PrajituriPregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta reteta . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat...Citeste continuarea
Tocanita cu ce ai
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneLegumele se curata si se spala. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei . Carnea se spala si se feliaza in bucati de marime potrivita . Puneti tot acum foaia de...Citeste continuarea
Desert tort aniversar cu ciocolata...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul maro: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit,...Citeste continuarea
Vin fiert
Postat de: cristina1985 in BauturiSe pune vinul intr-o oala, impreuna cu coaja si sucul de la o lamaie, de la o portocala si jumatate (restul este pentru ornat) si condimentele. Se...Citeste continuarea
Supa simpla de cartofi cu smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Ceapa si patrunjelul verde se toaca marunt. Radacina de patrunjel a avut si cateva frunzulite pe care le-am tocat si le-am pus in...Citeste continuarea
Desert prajitura Coconut-Clementine
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte,...Citeste continuarea
Desert pere in vin alb
Postat de: cristina1985 in Sirop / CompotSe pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti
Postat de: vasimur in CiorbePasul 1. Pregătirea ardeilor umpluți Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm două cepe și două roșii și le...Citeste continuarea
Desert brazi de Craciun
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se...Citeste continuarea
Cartofi in sos de rosii cu usturoi
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postCartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita. Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se...Citeste continuarea
Desert melci cu crema de vanilie si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCrema : Pregatim crema prima ca sa se raceasca bine pana este gata aluatul. Galbenusurile le-am pus intr-un castron de inox, le-am amestecat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat amidonul si faina,...Citeste continuarea
Budinca cu paste
Postat de: dantes in PasteSe fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet si se lasa la scurs. Branza se amesteca cu 4 oua,150 ml.smantana,zaharul,esenta de vanilie si coaja de la o potrocala.Se amesteca aceasta...Citeste continuarea
Reteta delicioasa si simplu de...
Postat de: Criss in PorcPreparare Reteta delicioasa si simplu de facut de Escalop Zingara Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu ardei copt si...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCrestam carnatii in 2-3 locuri si ii punem la rumenit intr-o cratita in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos pe toate partile ii scoatem intr-o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa tocata fin....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu paste cu ovaz
Postat de: katty in CiorbePortionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae...Citeste continuarea
Desert cosulete cu mere si nuci
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie...Citeste continuarea
Cappellatti cu pui si broccoli
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se pun la fiert in multa apa cu sare . Pentru economie de timp si energie se pun la fiert in aceiasi oala broccoli care a fost decongelat la temperatura camerei...Citeste continuarea
Tocanita din organe de miel cu...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCuratam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si...Citeste continuarea
Paine cu ovaz si faina integrala
Postat de: mihaelar63 in PiinePentru inceput se pune putina apa calduta amestecata cu miere drojdie si o lingura de faina . Dupa 10 minute incepe sa creasca si volumul se dubleaza . Acest amestec ce...Citeste continuarea
Conopida pane la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de legumeRupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute,...Citeste continuarea
Salata de sfecla coapta cu branza...
Postat de: katty in SalateSpalam bine sfecla cu tot cu coaja, o stergem de apa si o punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu pana sfecla este gata(putem introduce cu usurinta o furculita in...Citeste continuarea
Desert biscuiti spritati sau...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriIntr-un castron am pus untura la temperatura camerei, am adaugat zaharul si sarea si am mixat pana ce zaharul sa topit. Am adaugat ouale, esenta de vanilie, praful de copt si am omogenizat, la...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carne de ied
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati...Citeste continuarea
Crap cu ardei si usturoi
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucata de crap se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se incresteaza in romburi mici . Intr-un vas se va prepara un amestecdin pasta ardei cu telina , ardei iute...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde, ciuperci si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCodita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert . Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete. Legumele...Citeste continuarea
Osanza pentru aluat foitaj
Postat de: Constelatialeu in PorcIn primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor,...Citeste continuarea
Pui cu legume la cuptor
Postat de: eumimi in PuiMai intai fierbem carnea de pui separat daca avem pui de curte. Supa in care a fiert carnea nu o aruncam, o folosim pentru mancarea la cuptor. Adaugam intr-un vas termorezistent carnea,...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza si...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele congelate se dezgheata la temperatura camerei. Daca este nevoie , tocati vinetele mai marunt Ceapa alba se toaca marunt . Ardeiul iute rosu se taie...Citeste continuarea
Mancare de conopida, la tigaie
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeConopida se spală bine sub jet de apă, se scurge și apoi se taie în patru bucăți. Se dau pe răzătoarea mică bucățile de conopidă (doar inflorescențele) după care se...Citeste continuarea
Cartofi ca frantuzesti
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji...Citeste continuarea
Snitele pufoase cu usturoi
Postat de: mihaelar63 in PorcPulpa de porc se taie felii si se bate cu batatorul de snitele . Bucatile de carne se presara pe ambele parti cu usturoi granulat . In acelasi timp le...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot. Schimbam apa fasolei si o punem din nou la...Citeste continuarea
Fasole rosie cu ardei kapia in sos...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeIntr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si...Citeste continuarea
Desert Tiramisu clasic
Postat de: eumimi in TorturiMai întâi, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru...Citeste continuarea
Desert negresa cu halva, de post
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...Citeste continuarea
Desert la pahar cu cocos si mango
Postat de: katty in DulciuriPregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o...Citeste continuarea
Piept de pui crocant
Postat de: eumimi in PuiMai intai maruntim fulgii de porumb. Batem oaule cu un praf de sare, adaugam faina si amestecam bine sa nu mai ramana „cocoloase”. Adaugam piper, ardei boia. Feliem pieptul de...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor, in vasul...
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele....Citeste continuarea
Tigaie rapida cu chiftelute
Postat de: eumimi in PorcMai intai preparam chiftelutele. Punem carnea intr-un bol, adaugam ceapa tocata cat mai marunt, oul, pasta de tomate, sare si piper si amestecam bine. Formam chiftelute rotunde, mai mari decat...Citeste continuarea
Desert macarons cu ganache de...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender...Citeste continuarea
Reteta de rulouri cu dovleac si...
Postat de: oanapl in PrajituriIata cum se prepara Reteta de rulouri cu dovleac si scortisoara In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină...Citeste continuarea
Reteta Ton la gratar, un deliciu...
Postat de: oanapl in TonCum se prepara Reteta Ton la gratar, un deliciu servit cu cartofi gatiti la friteuza cu aer cald: Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si branza...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...Citeste continuarea
Desert tarta cu pere si migdale
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale ...Citeste continuarea
Conopida cu carne de pui, gratinate...
Postat de: oanapl in PuiTai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata si ricotta
Postat de: mirela0911 in PrajituriMai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea