Tajine de miel cu prune uscate...
Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carneIntr-un tajine marocan sau intr-un vas de lut sau de ceramica puneti uleiul si untul si lasati-le sa se incalzeasca. Adaugati apoi ceapa tocata si usturoiul zdrobit si lasati totul la calit pana...Citeste continuarea
Tort savarina - 400 -
Postat de: MotanLaOale in TorturiSe dilueaza drojdia cu putin lapte caldut. Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat omogen de...Citeste continuarea
Tocanita de ficatei de pui cu costita
Postat de: MotanLaOale in FicatFicateii se curata, se spala bine si se pun la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Costita se taie fasiute. Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei si se rumeneste costita catava...Citeste continuarea
Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300
Postat de: Dea_Dea in TorturiAluat: Apa cu sarea si uleiul se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasta turnam faina toata, amestecand continuu cu telul sa nu faca cocoloase, pana se desprinde de pe vas.Se lasa la racorit ,...Citeste continuarea
Tarta cu budinca de orez si visine
Postat de: ianculubita in PrajituriMai intai pregatim budinca de orez;intr-un vas pe foc, punem laptele cu zahar,un praf de sare,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar dupa ce incepe sa fiarba adaugam orezul spalat si...Citeste continuarea
Tort de ciocolata si vanilie
Postat de: Isabel in TorturiBlatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, se adauga zaharul asfel incat spuma sa ramana tare batand energic, apoi adaugam galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie...Citeste continuarea
Trio orez cu pulpa de pui
Postat de: danielaR in PuiPungile de orez le-am pus intr-o olita la fiert cu un sfert de ceapa,3 catei de usturoi,1 morcov si sare Dupa ce a fiert impartim orezul in 3. O parte o amestecam cu felia de sfecla rosie...Citeste continuarea
Tort cu ciocolată - Best ever...
Postat de: elucubratiiculinare in TorturiIngredientele se pregătesc cu cel puțin o oră inainte. Avem nevoie de untul la temperatura camerei, la fel și de ouă. Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătim 2 vase...Citeste continuarea
Tort Padurea Neagra (Reinventat)
Postat de: Creatsa in TorturiSepara albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit. Adauga...Citeste continuarea
Tort cu mousse de dovleac
Postat de: Dea_Dea in TorturiPrima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit. Trecem la blat. Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul...Citeste continuarea
Toba de curcan
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriCarnea,maruntaiele,zarzavatul,toate curatate,spalate,le punem intr-o oala mare la fiert impreuna cu 1 lingura de sare,dafin,si restul boabelor;ghearele curatate,spalate,le adaugam si pe ele;lasam...Citeste continuarea
Tort Bounty
Postat de: petruta_ionela84 in TorturiBlatul: se separa ouale,se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile unul cate unul amstecand cu lingura de lemn. Adaugam uleiul amestecand usor, apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si pere
Postat de: Oana in PrajituriSe incinge cuptorul si se tapeteaza o tava de tarta cu hartie de copt. Se mixeaza crema de ciocolata cu untul si ouale pana devine pufoasa si lucioasa. Se amesteca faina cu cacaua si praf de...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: ianculubita in DulciuriPunem pe foc intr-un vas untul si mierea sa se topeasca apoi intr-un castron amestecam restul ingredientelor,adaugam untul si amestecam bine pana obtinem un aluat consistent;facem o sfera,o...Citeste continuarea
Tort cu crema de dovleac
Postat de: adriana65 in TorturiSe încălzeşte cuptorul la 190 grade C. Începem cu prepararea blatului: cu mixerul pornit la viteză maximă se bate oul cu zahărul până ce acesta îşi dublează...Citeste continuarea
Tort curcubeu
Postat de: ianculubita in TorturiIntr-un vas punem faina amestecata cu zaharul pudra si cernute Albusurile batute spuma cu sare,sare de lamaie,aromele,adaugand zaharul treptat iar la sfarsit faina amestecand cu o...Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone
Postat de: AndreaPiti in TorturiBlat: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un pic de sare. Galbenusurile de la oua se adauga la unt si zahar, albusurile se bat tare. Se topeste ciocolata, cand s-a racit...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe prepara aluatul amestecand toate ingredientele si se formeaza o bila de coca pe care o vom infolia si o vom da la rece pana pregatim umplutura. Merele se rad, se amesteca cu zahar, vanilie...Citeste continuarea
Turnulet cu Miez de Lapte
Postat de: nycu_rm in SandvisuriSe taie painea,se adauga salamul,dupa care se pune o feliuta de Miez de lapte. Se repeta operatiunea si se decoreaza cu miez de lapte si busuioc. Pofta buna! Citeste continuarea
Tarta rapida
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneRadem mamaliga pe razatoarea mare,la fel procedam si cu branza de burduf.O forma de tarta de silicon,o tapetam cu bucatele de unt,punem mamaliga,apoi branza,apasam un pic sa uniformizam.Kaizerul...Citeste continuarea
Tort cu blat din chek cu albusuri...
Postat de: comanligia in TorturiPentru inceput facem chekul,albusurile se bat bine dupa care se adauga zaharul,uleiul si apoi faina la urma care se amesteca usor cu o lingura de lemn sau o spatula din silicon pentru a nu...Citeste continuarea
Tort cu crema de zmeura si mascarpone
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare....Citeste continuarea
Tort cu fructe si frisca
Postat de: camelia75 in TorturiMod de preparare blat de cacao: 1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si...Citeste continuarea
Tarta Banoffee (varianta rapida)
Postat de: ankyy in Prajituri1. Topim untul la foc mic. 2. In vasul de la blender (cu lama S) punem biscuitii intregi sau rupti in jumatati si apoi turnam peste ei untul topit. Pulsam pana s-au sfaramat biscuitii si s-au...Citeste continuarea
Tarta cu struguri
Postat de: Alina26 in Prajituri1. Intr-un robot de bucatarie am pus toate ingredientele (untul trebuie sa fie moale) si le-am mestecat pana s-a strans aluatul.Apoi l-am scos pe masa de lucru si l-am mai framantat cu mainile..Am...Citeste continuarea
Turta dulce umpluta
Postat de: Geanina87 in PrajituriIntr-un vas se caramelizeaza 2 linguri de zahar, dupa care se toarna cu grija, apa clocotita.Se lasa sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi se adauga restul de zahar amestecat cu scortisoara si...Citeste continuarea
Tort Milch Schnitte in ghiveci
Postat de: simona72 in TorturiPt blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschide la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si...Citeste continuarea
Tocana de legume
Postat de: carla27carla in ConserveLegumele se spala si se curata.Morcovii,patrunjelul radacina si telina radacina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,ceapa,ardeii si gogosarii se toaca cubulete mici.Rosiile se oparesc ,se...Citeste continuarea
Tort de clatite cu ciocolata
Postat de: doralinda72 in TorturiAmestecam faina cu zaharul, sarea si ouale, apoi turnam incet cate putin laptele, amestecam bine pana se omogineaza frumos si la urma punem si untul. Lasam cca 15 min compozitia, timp in care...Citeste continuarea
Trigoane aperitiv cu sunca si cascaval
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriFoile de placinta se decongeleaza, apoi se intind si se taie in 5 fasii egale. Pe fiecare fasie subtire (unsa in prealabil cu putin ulei) se pune o bucatica de sunca sau cascaval, taiate sub...Citeste continuarea
Tort rulada de caise cu ciocolata
Postat de: timea in TorturiPregatim mai intai prima parte a cremei pentru ca necesita sa stea la frigider 1-2 ore. Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si...Citeste continuarea
Tarta cu vinete
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriIntai preparam blatul Intr-un vas punem 250 g. faina si celelalte ingrediente pentru blat. Se framanta un aluat eslastic. Il lasam sa se odihneasca si e ocupam de umplutura. Vinetele...Citeste continuarea
Tort de inghetata (ca la Ina acasa)
Postat de: mitinita in DulciuriPrajim putin nucile si cand incep sa se rumeneasca adaugam zaharul. Le scoatem si lasam sa se raceasca. Se mixeaza frisca. Batem si albusurile si adaugam la frisca. Adaugam mierea si...Citeste continuarea
Tarta cu ceapa si sunca afumata
Postat de: gab_s19 in Aperitive / GarnituriAluatul 1/3 din laptele caldut se amesteca cu drojdia, dupa care se adauga zaharul si o parte din faina. Se acopera si se lasa la crescut 20-25 de minute. Dupa ce aluatul a crescut se...Citeste continuarea
Tarana
Postat de: Giana in Supe/CiorbeSe taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa...Citeste continuarea
Tarta cu praz si branza Roquefort...
Postat de: Bucatardinpasiune in Cook and smilePrimul pas ar fi cel al prepararii blatului. Asa ca introducem intr-un robot de bucatarie toate ingredientele enumerate mai sus si mixam pana cand acestea se omogenizeaza. Turnam amestecul pe masa...Citeste continuarea
Tort cu branza si ciocolata
Postat de: petruta_ionela84 in TorturiBlatul: Incepem prin a pregati bilutele din branza - cele 250 g branza, cocosul, 60 g zahar, galbenusurile si lingurita de amidon se amesteca bine si se formeaza din ele bilute ce se...Citeste continuarea
Tort de mere intregi
Postat de: papabundetot in TorturiPrima data m-am ocupat de mere,le-am curatat de coaja si cotor,le-am introdus in mijloc (de unde am scos cotorul) miez de nuca,apoi le-am asezat intr-o cratita (se poate si in forma de tort insa...Citeste continuarea
Tocana de ciuperci
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postCiupercile se curata si se spala bine. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute. Se adauga si ardeii si se mai...Citeste continuarea
Tort "Andrei"
Postat de: Creatsa in TorturiSepara albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi adauga treptat din apa fierbinte si mixeaza pana se topeste zaharul. Amesteca faina...Citeste continuarea
Tort cu nuca
Postat de: rocsi_1612 in TorturiIncepem cu crema : Intr-un bol amestecam amidonul, cacaoa, zaharul, cateva linguri de lapte si amestecam bine cu un tel. Restul de lapte il punem la fiert, cand incepe sa fiarba dam drumul...Citeste continuarea
Tort amandina
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlatul:Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si mai batem cca 10 min,apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul.Dupa ce am omogenizat galbenusurile adaugam apa si...Citeste continuarea
Tort Hallowen
Postat de: sufletista in DulciuriBLAT -Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine spuma,adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea care nu curge. Adaugam galbenusurile si apa,amestecam usor cu o...Citeste continuarea
Tarta cu dovleac - bostan
Postat de: nilgun in DulciuriDovleacul il curatam, il taiem felii si il punem intr-o tava cu hartie de copt la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora. Intre timp ne ocupam de aluatul de tarta. Untul il topim la...Citeste continuarea
Tarta americana cu dovleac (...
Postat de: RoXx in DulciuriPepararea aluatului : Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza aluatul pentru tarta. Prepararea umpluturii : Dovleacul se curata de seminte si se taie in bucatele .Se pune intr-o...Citeste continuarea
Tort papusa
Postat de: sufletista in TorturiVom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile. Primul blat- mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si...Citeste continuarea
Tocana de vinete cu ciuperci si orez
Postat de: Sorinnaa in Mancaruri de postSe toaca ceapa, ciupercile, ardeiul si vinete cu coaja si pe pun la calit in ulei. Dupa ce se fac auri la culoare se pune bulionul si se mai lasa 10 minute sa se caleasca si...Citeste continuarea
Tocanita cu muschiulet de purcel
Postat de: Irina in PorcAm curatat muschiuletul de porc de pielite si l-am taiat cubulete. Am uns cubuletele de carne cu putin ulei. Am spalat si curatat legumele, dupa care le-am taiat : ceapa pestisor, ardeiul capia...Citeste continuarea
Trufe cremoase
Postat de: andaoana in PrajituriFrisca o punem pe bain marin Cand se incalzeste punem in ea ciocolata rupta si amestecam putin Adaugam untul taiat cubulete si oprim focul. Amestecam pana cand se topeste toata ciocolata...Citeste continuarea
Tort cu nuca caramelizata
Postat de: adayo75 in TorturiSe face siropul dintr-un pahar de apa cu 4 linguri de zahar si esenta de vanilie .Rand pe rand se fac cremele in boluri separate(dupa cum mentioneaza pe plic ).Se pune frisca lichida intr-un...Citeste continuarea