Zahar colorat

Postat de lira in Tipsuri pe 26 Sep 2010, 23:32

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Zahar colorat

In urma cu ceva vreme am gasit pe net, nu mai stiu exact unde, cum anume se poate face zahar colorat. Este o metoda foarte simpla si efectul este surprinzator. Puteti sa il folositi pentru decorarea fursecurilor sau a prajiturilor. Pentru inceput eu am probat un zahar ... verde. Tura urmatoare o sa colorez o portie de cocos care o sa-l folosesc tot la decor. Am folosit coloranti Colin pe care i-am luat de la Kaufland, i-am gasit in 3 varinate: rosu, galben si albastru (foarte patriotici :P )

Cum procedam? Intr-un bol punem cantitatea de zahar dorita si cateva picaturi de colorant. Eu am folosit o pipeta (luata din farmacie) deoarece sticlutele nu au picurator si exista riscul sa scap ceva mai mult, dupa care amestecam zaharul. Cel mai bine si omogen se amesteca cu mana, dar e preferabil sa folositi manusi de unica folosinta, colorantul iese foarte greu de pe maini. Daca doriti o culoare mai intensa adaugati inca putin colorant, daca doriti o nuanta mai pastelata, mai puneti zahar. Dupa ce ati obtinut culoarea dorita lasati zaharul pe o farfurie pentru jumatate de ora ca sa se usuce, dupa care il amestecati din nou pentru a ajunge la consistenta initiala si pentru a elimina eventualii "bulgari" formati. O varianta mai rapida ar fi folosirea unei pungi cu zipper. Puneti zaharul in punga, puneti cateva picaturi de colorant si scutuati pana se distribuie culoarea uniform pe tot zaharul. Pentru a obtine o gama diversificata de culori, puteti combina colorantii in proportiile de mai jos.

Fistic = 9 picaturi galben + 2 albastru

Verde menta = 5 galben + 3 albastru

Turcoaz = 2 galben + 12 albastru

Roz = 3 rosu + 1 albastru

Porocaliu = 3 rosu + 9 galben

Coral = 5 rosu + 5 galben

Maro deschis = 6 rosu + 7 galben + 2 albastru

Comentarii (16)

26.11.2010, 21:41

15.06.2011, 11:51

foarte fain, tocmai ce am facut si eu dupa reteta ta, chiar e de folos acest articol

30.01.2012, 14:36

Interesant articolul, deşi eu mă feresc să folosesc coloranţi. Cu toate astea îi am în casă, pentru orice eventualitate, chiar pe aceştia pe care îi prezinţi tu.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro