Telina

Postat de Irina in Legume pe 8 Mai 2009, 21:15

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Este o leguma radacinoasa, cu o textura crocanta.
Sursa bogata de acid folic, vitamina C, potasiu si fibre a fost folosita de romani pentru valoarea ei medicinala.

Cea mai familiara intrebiuntare a telinei este cea de remediu impotriva reumatismului, gutei si artritei. Semintele sunt si un antiseptic eficient si, alaturi de efectul lor diuretic, sunt utile in tratarea cistitei si altor infectii urinare. De asemenea este un aliment cu efect calmant, util impotriva stresului.

Telina poate fi rasa pentru salate, taiata si fiarta inabusit ca garnitura, sau taiata cubulete si adaugata in supe pentru aroma. Si sa nu uitam de tijele de telina.

Se potriveste foarte bine cu usturoi, oregano, sos de soia, ulei de susan.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii (1)

12.02.2011, 20:23

ador telina in salate, supe si ciorbite

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]