Oua

Postat de Bucataras in Alimente pe 14 Oct 2009, 09:15

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Expertul nutritionist Natalie Sevona a vorbit pentru Good Food despre oua ...

De ce sint bune ouale?

Cu toate ca ouale contin colesterol, ele constitue si o sursa bogata de proteine, vitamine, minerale si grasimi nesaturate.

Galbenusul contine colina, substanta care previne blocarea vaselor de singe din cauza colesterolului, aceeasi substanta este si in compozitia membranei celulare si a unei importante molecule a creierului.

Cite oua poti minca intr-o saptamina?

Nu exista o limita oficiala, insa consumul unui ou pe zi ar trebui sa fie suficient.  Un ou fiert sau gatit "ochi in apa" este foarte bun. De evitat sint ouale prajite in unt sau ulei, care influenteaza cresterea colesterolului.

Complex de vitamine

Ouale contin nutrienti esentiali, cum ar fi vitaminele A, D, B12 (necesara sistemului nervos bsi producerii de celule rosii), fier si seleniu (previne bolile cardiovasculare)


Cooking Tips & Techniques:
How To Separate An Egg

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]