Cum se fileteaza un peste

Postat de Bucataras in Tehnici pe 9 Noi 2016, 15:56

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Pentru filetarea pestelui ai nevoie de un cutit de filetat bine ascutit, o foarfeca de bucatarie, o penseta pentru peste, pentru a scoate oasele, un tocator si o pereche de manusi chirurgicale.

Pentru a-ti da seama daca pestele este proaspat uita-te intai la ochii lui, nu trebuie sa fie tulburi, apoi uita-te la branhii, sa fie viu colorate, si apoi apasa pestele pe piele, daca revine imediat inapoi e proaspat.

Daca ai un peste proaspat, pune-l pe tocator, sterge bine pestele de apa si tocatorul, ca sa nu alunece si sa te tai.

Taie mai intai inotatoarele, cu ajutorul foarfecii. Apoi fa o taietura imediat dupa cap, insa nu pana la capat, pana simtiti coloana vertebrala. Si apoi mergi cu cutitul pe os, cu mare grija sa nu iesi pe dedesubt. Astfel obtii primul file. Apoi intoarce pestele, taie-i capul si continuam de la spate spre fata. Daca e alunecos, atunci trebuie sters din nou. La al doilea file, taie dinspre coada si tine cutitul tot pe coloana vertebrala. gata si-al doilea file. Resturile nu le arunca, sunt perfecte pentru un bors de peste.

De pe fileuri trebuie indepartate oasele si burta. Daca mai raman oase, foloseste penseta.

Ca sa pregatesti cele 2 fileuri cresteaza-le pe partea cu pielea, sa nu se stranga si pune-le intr-o tigaie cu ulei de masline, mai intai pe partea cu piele.

Pentru detalii, urmareste video pe youtube, pe canalul Culinar Show.

 

Comentarii (4)

09.11.2016, 16:26

Imi lipseste penseta si nu folosesc manusi, ca nu-mi place....

09.11.2016, 17:55

Mersi de informatii

09.11.2016, 18:42

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]