Conditiile optime pentru gatirea legumelor

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 30 Oct 2011, 08:00

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Desi pare o operatiune banala, gatirea termica a legumelor nu este usoara: timpii de pregatire sunt diferiti in functie de legume, textura este diferita, marimea bucatilor care se pun la preparat conteaza foarte mult.

Mai mult, totul depinde si de cum doreste fiecare om sa consume vegetalele: mai tari sai mai moi. Iar daca aveti pofta de o garnitura de legume facuta la cuptor, asadar un amestec de mai multe ingrediente, temperatura optima de coacere este de 190 de grade. Aceeasi temperatura este valabila si pentru metoda termica "la cuptor" din  tabelul de mai jos.

Pentru fierbere, legumele trebuie introduse in momentul in care apa este clocotita.

LEGUMA                     FIERBERE (minute)     ABURI           CUPTOR

Sparanghel                          3-5                           3-5                        -

Sfecla (intreaga)                  45                            45                       45

Broccoli                                  5-8                         12-15                    -

Varza de Bruxelles                 7                              10                      -

Varza (rasa)                             5                               8                       -

Morcovi (taiati rondele)        7-8                             10                  50-55

Conopida                               4-5                         10-12                     -

Telina (radacina)                   10                               10                      -

Praz                                           7                               12                       -

Ciuperci                                     -                                  -                     20

Pastarnac (bucati)                10                              15                      45

Mazare                                    4-5                              8-10                    -

Cartofi                                   20-25                            30                      90

Spanac                                     2                                  4                         -

Fasole verde                          2-3                              7-8                       -

Cartofi dulci                         25-30                           40-45                  60

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]