
publicat la 21.06.2025
publicat la 20.04.2025
publicat la 18.04.2025
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca
Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam zaharul si incepem sa mixam pret de 5-6 min, apoi adaugam esenta de vanilie, praful de copt, sarea si...
Supa de gascan cu galusti de gris
Mai intai spalam bucatile de gascan (dupa ce au fost curatate, parlite, bibilite), apoi le punem intr-o oala de 5 l, umplem cu apa, adaugam putina sare si punem la fiert, din cand in cand cu ajutorul spumarului luam spuma formata. Cat fierbe carnea, curatam legumele, morcovul si pastarnacul le...
Orez cu legume si carne de porc la oala de lut
Mai intai pregatim legumele, le curatam, spalam si taiem, ardeiul, morcovul si pastarnacul le taiem cubulete mici. Ceapa rosie si ceapa verde o taiem marunt. \ Intr-o cratita punem putin ulei, adaugam legumele, presaram un pic de sare si le calim cca 5-6 min, pana incep sa se inmoaie usor....
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Mai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi pregatim verdeturile. Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt, culegem patrunjelul ( pentru ca avem...
Desert gogosele rapide
Intr-un bol punem iaurtul, smantana, oul, coaja de lamaie, sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Le omogenizam bine, apoi adaugam faina cernuta. Obtinem un aluat nu foarte tare, dar nici foarte subtire. Punem la incins uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogoselele. Uleiul trebuie sa...
Placinta cu branzeturi
Lasam sa se dezghete aluatul foitaj. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava. Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de mozzarella taiate mai marunt si smantana. Omogenizam totul, apoi turnam compozitia peste aluatul foitaj,...
Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)
Blat cu albus si nuca : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Cernem faina, cacaua si adaugam si nuca, apoi cu miscari lente de jos in sus incorporam ingredientele uscate. Tapetam tava cu hartie de copt ( dimensiune...
Mancare de stevie
Mai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la calit intr-o cratita cu ulei incins. Presaram putina sare peste ceapa calita,apoi adaugam si delikat-ul...
Aripioare de pui la cuptor
Curatam aripioarele le taiem si le spalam. Le asezam intr-o tava cu hartie de copt, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mai mari, ceapa si ardeiul le taiem in bucati mai mari, adaugam si cateii de usturoi. Presaram sare, piper, adaugam si uleiul si apoi amestecam totul in tava sa se...
Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post
Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam sa se activeze drojdia cca 10 min. Adaugam drojdia in bolul robotului, punem si uleiul si restul de...
Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness
Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, incorporam cele 2 galbenusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam faina si nuca si amestecam de jos in sus cu miscari lente, la final adaugam dulceata si omogenizam compozitia....
Desert tort Anka
Mai intai m-am apucat de blaturi, este un pic de migala sa le coci individual, dar am vrut sa am mai multe texturi de blat. Blat 1 cu nuca : Forma de tort cu diametrul de 28 cm, tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul formei, pentru ca nu este un blat inalt. Albusurile cu un praf de sare...
Desert prajitura 1 martie
Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente apoi adaugam faina, nuca si cacaoa si cu miscari lente de jos in sus omogenizam compozitia. Tapetam tava cu hartie de copt punem compozitia...
Desert tort Primavara -Minodora
Blat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam faina, nuca si fisticul si omogenizam. Am folosit un inel d etort cu diametru de 24 cm. Am pus in...
Desert tort Toni
Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul. Peste galbenusuri adaugam treptat faina si nuca macinata, incorporam, apoi adaugam si albus batut,...
Desert Millefeuille
Aluatul foitaj l-am facut cu o zi inainte, gasiti reteta in pagina mea de retete. Deci primul pas a fost facut, asa ca trecem sa facem mai intai crema sa se raceasca pana bibilim coacerea foilor. Crema: Intr-o cratita de inox punem galbenusurile, praful de sare, zaharul si amidonul, omogenizam...
Aluat foietaj cu unt
De cand am descoperit ca ''La pravalie'' la Sergiana aduce unt la kg, unt de calitate si cu 82% grasime, numai de acolo ma aprovizionez. Acum ca v-am povestit si de unde iau eu untul, zic sa-i dam drumul povestii si sa descoperim aluatul foitaj ( pentru cei/cele care inca nu au descoperit...
Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao
Pregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara, foile deja le avem, nu ramane decat sa facem crema. Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua si le incorporam in frisca mixata bine. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Intr-un castron de...
Desert tort cu mousse de piersici
Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul final nu a fost cel dorit, dar am remediat esecul, nu a fost problema, am gasit solutia , zic eu...
Desert tort cu mousse de banane
Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am desenat pe o hartie de copt un cerc, m-am ajutat de forma de decupaj a setului silikomart, apoi am asezat...
Faina de migdale
Punem migdalele intr-un castron apoi turnam apa fiarta si le lasam cca 10 min, apoi varsam apa si ne apucam sa le decojim, operatiunea nu este grea, doar ca este migaloasa, sa iei fiecare migdala in parte si sa o decojesti. Dupa ce le-am decojit pregatim masa pe care urmeaza sa le uscam, e bine...
Tarta rapida cu carne si praz
Mai intai pregatim umplutura: taiem marunt prazul si-l punem la calit cu o ligura de ulei, adaugam si carnea tocata, presaram sare si piper si lasam sa se caleasca cca 20 min, apoi adaugam amestecul de rosii cu ardei si mai lasam cca 15 min, apoi scoatem umplutura din tuci avand grija sa lasam sa...
Desert placinta melc (cu lingura)
Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de lamaie si l-am incorporat in compozitie, la final am adaugat faina in doua reprize si am framantat un...
Desert miniamandine
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu miscari lente de jos in sus. Faina si cacaua le cernem si apoi putin cate putin le incorporam in...
Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat, nuca, faina si cacaua cernute si le-am incorporat tot cu miscari lente de...
Fondant cu sirop de glucoza
Avem nevoie de o cratita de inox cu fundul dublu, bolul de inox de la robotul de bucatarie, un termometru, daca nu aveti merge si fara, nici eu nu am, gripca de inox sau plastic tare, blat de marmura, inox sau granit ( eu n-am avut decat blatul care arata ca marmura dar habar nu am din ce este si...
Desert placinta turnata
Mai intai pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele si ne apucam de mesterit. Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. In bezea incorporam, galbenusurile, uleiul si faina,...
Desert prajitura Iustina
Am cumparat o plasa de 3 kg de portocale si le-am folosit pe toate, au avut coaja destul de groasa. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...
Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura
Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si colorantul si se omogenizeaza. Separat se amesteca zaharul farin cu faina de nuca. apoi se...
Desert prajitura cu foi din albusuri
Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am presarat un praf d esare si am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut...