
publicat la 25.07.2025
publicat la 25.07.2025
publicat la 25.07.2025
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Importanța peșterilor în povestea senzaționalei brânză gorgonzola
În Italia, unele dintre cele mai importante peșteri naturale, care au jucat un rol crucial în producția brânzei Gorgonzola se află în regiunea Valsassina. Aceste peșteri oferă condiții ideale pentru maturarea brânzeturilor datorită temperaturii și...
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
În Italia, anul trecut, o provocarea delicioasă a animat rețelele sociale timp de câteva luni pentru a descoperi gusturile „Generației G”, generația Gorgonzola! Zece influenceri au creat tot atâtea rețete cu Gorgonzola DOP, dând naștere unor...
Consorțiul Gorgonzola DOP încheie prima jumătate a anului 2024 prin participarea la Summer Fancy Food în New York
Consorțiul Gorgonzola DOP a încheiat prima jumătate a anului 2024 participând la Summer Fancy Food din New York. Summer Fancy Food, un târg comercial prestigios din SUA, a fost programat pentru perioada 23-25 iunie la Jacob K. Javits Convention Center. Acest eveniment,...
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aroma distinctivă, este un ingredient versatil apreciat nu doar în Italia, ci și în bucătăriile din întreaga lume. Această brânză albastră oferă un gust unic care poate transforma feluri simple în...
Asocierea brânzei Gorgonzola cu vinurile Italiene
Brânza Gorgonzola, cu textura sa cremoasă și aromele complexe, este una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume. Italienii, cunoscuți pentru pasiunea lor pentru mâncare și vinuri, au perfecționat arta de a asocia Gorgonzola cu diverse tipuri de vinuri,...
Doar 427 de persoane din lume știu să facă adevărata Gorgonzola (cea cu marca DOP)
Gorgonzola, una dintre cele mai renumite brânzeturi albastre din lume, are o poveste fascinantă și un proces de producție unic, care este păstrat și protejat cu mare grijă. Deși brânza este cunoscută și apreciată pe tot globul, doar un număr foarte restrâns de oameni...
Lucruri mai puțin știute despre Gorgonzola: cum trebuie păstrată sau consumată
Gorgonzola este astăzi al treilea cel mai important brânză DOP italiană pe bază de lapte de vacă. Această brânză cu mucegai ascunde multe curiozități pe care poate nu mulți le cunosc. De exemplu, se numără printre alimentele care ar putea ajuta la prevenirea Alzheimerului,...
Evoluția celebrului sos gorgonzola
Sosul Gorgonzola nu are un inventator clar documentat, deoarece acesta a evoluat natural din utilizarea brânzei Gorgonzola în bucătăria italiană. Gorgonzola, o brânză cu mucegai albastru produsă în Italia de mai multe secole, a fost folosită în diverse...
Cum se prepară brânza gorgonzola
Gorgonzola DOP este o brânză deosebită, produsă cu măiestrie și tradiție din lapte integral de vacă pasteurizat, provenit din fermele situate în zona de origine. Această brânză italiană renumită este realizată printr-un proces meticulos care implică adăugarea de...
Celebrul Jamie Oliver adoră Farfallele cu gorgonzola și pere
Jamie Oliver este un bucătar celebru și personalitate de televiziune britanică, cunoscut pentru abordarea sa accesibilă și inovatoare în gătit. Născut pe 27 mai 1975 în Clavering, Essex, Oliver a început să gătească la o vârstă fragedă în restaurantul...